Burger King
Praca w Burger King - co musisz wiedzieć?
Profil firmy
Jesteśmy światową siecią barów szybkiej obsługi specjalizującą się w wyśmienitej jakości burgerach. Nasze burgery przyrządzane są ze 100% wołowiny i grillowane na prawdziwym ogniu. Nasz pierwszy lokal powstał w słonecznym Miami w 1954 roku. Po 9 latach otworzyliśmy punkt poza Stanami Zjednoczonymi, w 1975 roku dotarliśmy do Europy, a w 1992 do Polski, gdzie obecnie działają 44 restauracje.
Klucz do sukcesu
AmRest i Burger King
Firma AmRest jest operatorem sieci restauracji Burger King w Polsce, Czechach i Bułgarii. Na chwilę obecną zarządzamy już ponad 50 restauracjami Burger King i wciąż mamy apetyt na więcej! Odwiedź stronę www.amrest.eu i dowiedz się więcej o tym, jak szybko się rozwijamy.
Nasza historia
Nasza pierwsza restauracja została otwarta w Miami w 1954 roku przez dwóch dobrze zapowiadających się biznesmenów i kolegów z ławki szkolnej - Davida Edgertona i Jamesa McLamore. Po pierwszych pomyślnych latach działalności, w 1957 roku powstał nasz najsłynniejszy burger – Whopper® z widocznymi śladami grillowania na doskonałym mięsie i świeżymi, dopełniającymi smak składnikami. Tak właśnie narodziła się nasza marka – z przyjaźni i miłości do znakomitego jedzenia, marka, która spotkała się z gorącym przyjęciem na całym świecie i która nigdy nie bała się iść własną drogą.
Użyj naszego kreatora CV, w którym znajdziesz gotowe szablony
do uzupełnienia, wskazówki oraz przykłady. Stwórz swoje CV teraz.
Poznaj bliżej Burger King!
W 1957 powstała nasza flagowa kanapka - Whopper.
11 milionów gości codziennie na całym świecie odwiedza restauracje Burger King.
Istnieje 220 tysięcy wariacji zamówienia Whoppera.
Kariera w Burger King — dlaczego my, benefity, rozwój
W Burger King będziesz pracował z fajnymi ludźmi, którzy są zakręceni na punkcie burgerów, a ponadto będziesz mieć możliwości rozwoju godne króla (i królowej)!
Dlaczego warto do nas dołączyć?
Stawiamy na otwartą i szczerą komunikację. Z nami możesz po prostu być sobą. Dzięki temu czujemy, że Ty dajesz nam od siebie więcej, więc my też dajemy więcej. Doceniamy Twoje zaangażowanie premiami, nagrodami i możliwościami awansu. Mamy najlepsze burgery na świecie :) I dokładnie taki sam zespół. Atmosfera panująca w naszych restauracja to jeden z powodów, dla których odwiedzają nas miliony klientów każdego dnia. Jesteśmy marką, która jest w 100% opiera się na energii i zaangażowaniu swoich ludzi. Niezależnie od tego, w jakiej roli do nas dołączysz, możesz być pewna/pewien, że nigdy nie zabraknie okazji, aby pokazać co potrafisz. Gwarantujemy, że z nami nie zabraknie Ci wyzwań – wierzymy, że wszystko jest możliwe!
Praca w Burger King to świetny wybór na start, jak i kontynuowanie swojej kariery. Ponad 80% menedżerów w naszych restauracjach wywodzi się z awansów wewnętrznych! Dzięki temu, że należymy do firmy AmRest, zarządzającej innymi markami restauracyjnymi, masz również możliwość rozwoju w KFC, Pizza Hut czy Starbucks oraz pracy w naszej siedzibie we Wrocławiu w działach wspierających operacje. Jeśli chcesz, możesz również wyjechać za granicę. Wszystko zależy od Ciebie! Pracownik Restauracji Pracując jako Pracownik Restauracji tworzysz z nami niepowtarzalną atmosferę panującą w Burger King. Twoim zadaniem będzie dostarczenie naszym gościom wyjątkowej, szybkiej obsługi, wyśmienitej jakości produktów oraz utrzymanie restauracji w idealnej czystości.
Kierownik Zmiany Jako Kierownik Zmiany w Burger King będziesz odpowiedzialny za jeden z dwóch obszarów: Product lub Facility. Product Manager dba o najwyższą jakość produktów i stoi na straży standardów ich przygotowywania. Planuje dostawy, analizuje sprzedaż oraz osiągane wyniki. Rolą Facility Managera jest czuwanie nad tym, aby restauracja prezentowała się z jak najlepszej strony. Dba on o przestrzeganie standardów czystości, poprawne działanie sprzętu znajdującego się w restauracji oraz buduje relacje z konserwatorami. Planuje również koszty stałe oraz analizuje osiągane wyniki. Kierownicy Zmiany prowadzą szkolenia dla pracowników dotyczące ich obszarów odpowiedzialności, a także prowadzą zmianę, codziennie dbając o jak najlepszą atmosferę.
Zastępca Kierownika Restauracji Zastępca Kierownika Restauracji w Burger King to tzw. People Manager, czyli osoba odpowiedzialna za naszych pracowników. Twoim głównym zadaniem na tym stanowisku będzie budowanie zespołu, szkolenie i motywowanie, dzięki czemu obsługa gości w restauracji będzie na najwyższym poziomie. People Manager dąży do zatrudniania jak najlepszych osób na właściwe stanowiska. Rekrutuje pracowików, którzy zarażają uśmiechem i przekazują naszym gościom swoją pozytywną energię. Odpowiedzialny jest również za tworzenie grafików, planowanie i kontrolę kosztów pracy, a także analizę osiąganych wyników. Prowadzi także zmiany i buduje atmosferę pracy w swojej restauracji.
Kierownik Restauracji Kierownik Restauracji Burger King zapewnia doskonałą obsługę klienta i najwyższej jakości produkt, przy zachowaniu optymalnych kosztów. Jego zadania koncentrują się na dwóch obszarach: sprzedaży oraz na naszych Gościach. Kierownik Restauracji odpowiada za lokalny marketing spójny z działaniami brandu i strategią firmy AmRest. Buduje relacje i angażuje się we współpracę z lokalną społecznością. Jego obowiązkiem jest także planowanie wysokości sprzedaży, analiza wyników oraz ciągłe poszukiwanie nowych rozwiązań. Kierownik Restauracji stale rozwija się i dba o ciągły rozwój swojego zespołu.
Kierownik Regionalny - odpowiada za kilka restauracji pod względem sprzedaży i zarządzania zespołem. Jego rolą jest stawianie nowych wyzwań przed managerami w regionie i ciągłe ich motywowanie. Prowadzi szkolenia i rozwija swój zespół, a także odpowiada za otwieranie nowych restauracji i rekrutację menedżerów.
- Wynagrodzenie uzależnione jest od zajmowanego stanowiska i wypłacane zawsze na czas.
- Rozumiemy, że praca to jedno z Twoich zajęć. Chcemy, abyś miał/a czas na realizację swoich pasji oraz innych zobowiązań. Dzięki temu, że nasze restauracje czynne są codziennie, możesz dostosować godziny pracy do swoich potrzeb.
- Naszym pracownikom oferujemy zarówno umowę zlecenie, jak i umowę o pracę.
Wszyscy nasi pracownicy zyskują:
- Pozytywną atmosferę pracy, gdzie każdy może być sobą.
- Profesjonalne procesy szkoleniowe.
- Ulubione produkty Burger King, Starbucks, KFC i Pizza Hut w wyjątkowo atrakcyjnych cenach.
- Premie za polecanie swoich przyjaciół do pracy.
- Premie konkursowe.
- Kartę sportową oraz opiekę medyczną w atrakcyjnej cenie.
- Duże możliwości rozwoju i awansu.
- A dla ceniących rozrywkę – liczne imprezy dla naszych pracowników!
Dodatkowo, nasi managerowie mogą korzystać z Programu Kafeteryjnego, w ramach którego mogą wybierać spośród 200 świadczeń, takich jak: opieka medyczna, ubezpieczenia, lokaty inwestycyjne, karta Multisport, tanie bilety do kina czy gromadzenie środków na wakacje. Jeśli interesują Cię bardziej wyszukane świadczenia, mamy również coś dla Ciebie. Co powiesz na kurs Sushi, zakupy przez Internet, skoki ze spadochronem czy naukę gry na instrumencie? Wierzymy, że „Wszystko Jest Możliwe!”.
Rekrutacja krok po kroku Pracownika Restauracji Burger King
Rekrutacja krok po kroku Kierownika Zmiany, Zastępcy Kierownika Restauracji oraz Kierownika Restauracji Burger King
Co powinieneś wiedzieć o rekrutacji w Burger Kingu?
Niezależnie od stanowiska, na które aplikowałeś, postaramy się, aby proces rekrutacji do Burger King był dla Ciebie miłym doświadczeniem.
Oferty pracy w Burger King, na które możesz zaaplikować:
Kontakt do firmy
Katarzyna Bieszczad
HR Business Partner
Napisz do mnie! Z chęcią porozmawiam z Tobą o pracy w Burger King.
LinkedIn